Vrijwillige Thuiszorg

Een zorgvrijwilliger vormt een welkome aanvulling op de mantelzorg en de professionele zorg. Er wordt door zorgvrijwilligers (aanvullende) ondersteuning gegeven op de formele zorg, zodat de zorgtaak die vaak langdurig, intensief en zwaar is voor de mantelzorger, wordt verlicht. De Vrijwillige Thuiszorg, onderdeel van het Centrum Mantelzorg, zet zorgvrijwilligers kort en langdurig in bij chronisch zieken, mensen een lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, hulpbehoevende ouderen die thuis wonen, kinderen met gedragsstoornissen, dementerenden en psychiatrische patiënten.
Vrijwillige Thuiszorg is er ook voor hulpvragers die niet kunnen terugvallen op een mantelzorger.

De Vrijwillige Thuiszorg zet zorgvrijwilligers op verschillende manieren in.

De mogelijkheden

Onze zorgvrijwilligers
De Vrijwillige Thuiszorg besteedt veel aandacht aan haar zorgvrijwilligers. Niet alleen beschikken zij over de nodige kennis, ze zijn enthousiast, betrokken en gemotiveerd. Ze bieden actieve steun, hebben een luisterend oor en staan open voor een ander. En u kunt op ze rekenen.

De inzet van een zorgvrijwilliger bij u thuis is kosteloos. De zorgvrijwilliger verricht zijn/haar werk belangeloos. Wij regelen alles voor de inzet van de zorgvrijwilliger. Het kost u niets, maar levert u wel tijd, rust en ruimte op.

Aanvragen van Vrijwillige Thuiszorg
Heeft u een vraag of wilt u meer informatie? Of wilt u vrijwillige thuiszorg aanvragen? Klik dan hier om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag.