Nieuws

Help, mijn zus is gek
Julia moet gaan eten bij tien kwijlende verstandelijk gehandicapten. Haar zus Emmy is een van hen. Emmy is veertien, maar kan bijna niks. Dat went nooit, vindt Julia. Tot ze op het etentje Ben ontmoet. Hij is op bezoek bij zijn zus Merel, die het syndroom van Down heeft. Best grappig vindt hij die rare, wilde kinderen. Toch wil hij er ook even uit. Stiekem fietsen ze met hun zussen naar het bos op speciale driewielers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De ene zus poept in haar luier, de andere loopt weg. En als ze het allemaal zelf proberen op te lossen, komen ze alleen nog meer in de problemen. Echt één grote rampdag, of toch niet?
Lees meer...
Stille strijd tussen werk en thuis
Volkskrant, door Jeroen Visser op 14 september - Werkgevers denken dat 2 procent van hun personeel mantelzorg verleent. Het is 12 procent. Werknemers praten er liever niet over. "Ik was bang dat ze me niet meer wilden."
Lees meer...
Tinguely Netwerk nieuwe ambassadeur voor werk en mantelzorg
Ministerie VWS stimuleert mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat Bunnik, 21 mei 2010 - Tinguely Netwerk is door het ministerie van VWS benoemd tot ambassadeur voor werk en mantelzorg. Zij gaan zich het komend jaar zowel in- als extern inzetten voor een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat. Tinguely Netwerk (waar Maetis Ardyn, GIMD, Margolin en Skils onderdeel van uitmaken)helpt werkgevers om werknemers duurzaam inzetbaar te houden en snijdt die expertise graag verder toe op werkende mantelzorgers.
Lees meer...
Meer mensen geven lang en intensief hulp
Het aantal mantelzorgers is tussen 2001 en 2008 ongeveer gelijk gebleven. Maar het aantal mensen dat lang en intensief hulp geeft en het aantal ernstig belaste mantelzorgers is toegenomen. Zo blijkt uit de SCP-publicatie Mantelzorg uit de doeken die 9 april verscheen.
Lees meer...
Grens van mantelzorg bereikt
De rek is eruit. Het eigen netwerk van familie en vrienden kan volgens het merendeel van de zorgvragers niet nog meer hulp bieden dan het al doet.
Lees meer...
Tikkende tijdbom onder pril herstel
Uitstroom van 55-plussers op de arbeidsmarkt en een toenemende uitval van mantelzorgers bedreigen het economisch herstel.
Lees meer...
Samenwerking Tinguely Netwerk en 3 Drentse gemeenten
Samenwerking Tinguely Netwerk en 3 Drentse gemeenten
Lees meer...
Vorige  1, 2