Verkiezing Mantelzorger van het jaar 2013

03-10-2013

Nederland telt meer dan 3 miljoen mantelzorgers die zich met veel liefde inzetten voor hun naasten. Ruim 1 miljoen mantelzorgers doen dit zeer intensief en voor langere tijd. Terwijl onze samenleving individualiseert, voelen mantelzorgers zich verantwoordelijk voor de zorg van hun naasten. Vaak doen zij dit naast hun baan of de zorg voor hun eigen gezin. Vanzelfsprekendheid en liefde zijn de voornaamste redenen waarom mantelzorgers zich over hun naasten ontfermen. Maar dat neemt niet weg dat dit een zware taak is.

Als blijk van waardering voor alle mantelzorgers in Nederland is de Verkiezing Mantelzorger van het Jaar in het leven geroepen. Iedereen die een mantelzorger heeft, wordt opgeroepen om zijn/haar mantelzorger aan te melden. Maar mantelzorgers mogen uiteraard ook zichzelf of een andere mantelzorger opgeven.

Alle inzendingen geplaatst worden op de website www.mantelzorgervanhetjaar.nl. Vervolgens zal door de jury de Mantelzorger van het Jaar uitgekozen worden. De winnaar krijgt de eervolle titel Mantelzorger van het Jaar 2013 en een VVV waardebon t.w.v. € 100, - toegekend. De kandidaten die op de 2e en 3e plek eindigen, krijgen een Fleurop bon t.w.v. € 35, -

Aanmelden
Aanmelden kan door een kort stukje tekst (plus eventueel een foto) te sturen naar info@mantelzorgervanhetjaar.nl waarin wordt uitgelegd waarom de desbetreffende persoon de ‘Mantelzorger van het Jaar 2013’ moet zijn. Aanmelden is ook mogelijk via het aanmeldformulier op de website www.mantelzorgervanhetjaar.nl.

Opgeven kan t/m 31 oktober 2013. De Mantelzorger van het jaar wordt door de jury uitgekozen op 8 november 2013 en bekengemaakt via de website. De Verkiezing Mantelzorger van het Jaar wordt mede mogelijk gemaakt door PractiComfort.

« terug