Help, mijn zus is gek

03-11-2010

Julia moet gaan eten bij tien kwijlende verstandelijk gehandicapten. Haar zus Emmy is een van hen. Emmy is veertien, maar kan bijna niks. Dat went nooit, vindt Julia. Tot ze op het etentje Ben ontmoet. Hij is op bezoek bij zijn zus Merel, die het syndroom van Down heeft. Best grappig vindt hij die rare, wilde kinderen. Toch wil hij er ook even uit. Stiekem fietsen ze met hun zussen naar het bos op speciale driewielers. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. De ene zus poept in haar luier, de andere loopt weg. En als ze het allemaal zelf proberen op te lossen, komen ze alleen nog meer in de problemen. Echt één grote rampdag, of toch niet?
  • ‘HELP, mijn zus is gek’ is deel 1 van de HELP!- serie. Steeds spelen meiden de hoofdrol die opgroeien in een gezin dat net even anders is dan gemiddeld.
  • Deel 2 van de serie zal in het najaar 2010 verschijnen en heet ‘HELP, mijn vader is een puber’. Kinderen mogen meedenken met de onderwerpen en verhaallijnen van de boeken. Meer informatie op www.fabienvankempen.nl.

Auteur Fabien van Kempen:
Op een herkenbare en humoristische manier beschrijft Fabien van Kempen (1971) hoe het voelt om een gehandicapte zus te hebben. Net als het hoofdpersonage heeft de auteur een zus met een verstandelijke handicap (fragiele X-syndroom). Het verhaal is dan wel verzonnen, maar de gevoelens zijn levensecht. Fabien van Kempen loopt over van inspiratie en heeft meer ideeën dan ze uit kan werken. Naast kinderboeken schrijft ze ook avi-boeken en verhalen voor het tijdschrift Taptoe. Haar verhalen ‘Kikkerpoep en Saharazand’ en ‘Geheime brieven’ werden in 2009 en 2010 genomineerd voor de John Flanderprijs van Uitgeverij Averbode.

Technische info
Auteur: Fabien van Kempen
Titel: HELP, mijn zus is gek
ISBN 978 90 448 1344 9 |Prijs: 12,95 euro
11 + | Formaat 145 x 210 mm
Uitgegeven bij Clavis Uitgeverij www.clavisbooks.com  

 

 

« terug